You are here:

Piškotki in obdelava osebnih podatkov

Piškotki

Piškotki, imenovani tudi “cookies,” so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni brskalniki shranjujejo na napravah uporabnikov, ko ti obiščejo določeno spletno mesto. Ti datoteke vsebujejo informacije o uporabnikovih dejavnostih na spletnem mestu, kar omogoča izboljšanje uporabniške izkušnje, prilagajanje vsebine in zagotavljanje relevantnih informacij. Glavne funkcije piškotkov vključujejo:

Shranjevanje sej: Piškotki omogočajo spletnim mestom, da si zapomnijo uporabnikove podatke in nastavitve med obiski. To je še posebej koristno pri storitvah, kjer je prijava potrebna.

Izboljšanje Uporabniške Izkušnje: S pomočjo piškotkov lahko spletna mesta prilagajajo vsebino in prikazujejo relevantne informacije glede na pretekle dejavnosti uporabnika, kar izboljšuje njegovo celotno uporabniško izkušnjo.

Analiza uporabniških podatkov:

S pomočjo piškotkov lahko lastniki spletnih mest analizirajo obiskovalčeve aktivnosti, kot so pogoste obiskane strani, čas preživet na spletnem mestu itd. To jim omogoča, da bolje razumejo potrebe in preference uporabnikov. Oglaševanje in Targetiranje: Piškotki se pogosto uporabljajo za sledenje uporabniškim navadam in ustvarjanje profilov, kar omogoča ciljano oglaševanje. To pomeni, da se uporabnikom prikazujejo oglasi, ki so bolj verjetno relevantni za njihove interese.

Shranjevanje nastavitev: Piškotki omogočajo shranjevanje individualnih nastavitev uporabnikov, na primer izbira jezika, lokacije ali prilagoditve prikaza spletnega mesta. Pomembno je poudariti, da so piškotki lahko razdeljeni v različne kategorije, vključno s sejnimi piškotki, trajnimi piškotki, analitičnimi piškotki, piškotki tretjih oseb itd. Spletna mesta običajno pridobijo soglasje uporabnikov za uporabo piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. To je pogosto izvedeno preko obvestila o piškotkih ali mehanizma za upravljanje privolitve.Seznam Piškotkov

Ime Namen Čas shranjevanja Izdajatelj
mphb_session Uporablja se za shranjevanje podatkov o seji uporabnika. 1 dan In.SIST d.o.o.
asp_transient_id Uporablja se za shranjevanje podatkov o seji uporabnika. Večinoma se nastavi kot odziv ob izpolnjenih obrazcih za povpraševanje. Seja In.SIST d.o.o.
_gid Nastavi unikaten ID za generiranje statističnih podatkov o uporabi spletne strani 2 dni Google inc.
_ga Nastavi unikaten ID za generiranje statističnih podatkov o uporabi spletne strani 2 leti Google inc.
_gat_gtag_UA Omogoča uporabo univerzalne kode za sledenje gtag 1 dan Google inc.
cookie_notice True ali false glede na izbiro uporabe piškotkov 1 leto In.SIST d.o.o.
   

Varovanje Osebnih Podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Upravitelj spletne strani je In.SIST d.o.o., osebne podatke uporabnikov obdelujemo za sledeče namene:
  • Za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev
  • Da lahko stopimo v stik z potencialnimi kupci
  • Za namene trženja

Katere Podatke Zbiramo

Zbiramo podatke o zbranih povpraševanjih in opravljenih nakupih, ki zajemajo:
Povpraševanja: ime, zadevo, e-poštni naslov in sporočilo.
Nakupi: Ime in priimek, naslov, e-poštni naslov, kupljeni artikli ter opombe zbrane ob naročilu.
Prav tako zbiramo podatke za posredovanje ponudb, v tem primeru zbiramo e-poštne naslove.
Upravitelj podatkov je: In.SIST d.o.o., Koroška cesta 62B, 3320 Velenje

Pravica Do Izbrisa

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali v primeru enega izmed naslednjih razlogov:
  • vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več
  • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov
  • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov
  • Izbris podatkov lahko zahtevate po elektronski pošti na info@in-sist.si